Молитва Філарета (Дроздова) на кожен день

Господи! Не знаю, чого просити в тебе! Ти один знаєш, що мені потрібно. Ти любиш мене більше, ніж я вмію любити себе. Отче! Даждь рабові Твоєму, чого і сам я просити не вмію. Не дерзаю просити ні хреста, ні втіхи: тільки предстою перед Тобою, серце моє отверсто. Ти зриши потреби, яких я не знаю. Зри і сотвори зі мною по милості Твоїй. Вибий і зціли, низложи і підніми мене. Благоговію і безмолвствую перед святою Твоєю волею і незбагненними для мене Твоїми долями. Приношу себе в жертву Тобі. Вдаюся До Тебе. Немає в мене іншого бажання, крім бажання виконувати волю Твою. Навчи мене молитися. Сам в мені молись! Амінь.

Ця велика молитва Філарета Дроздова відома всьому світу і має величезну силу Божої благодаті для тих, хто вимовляє її з вірою від усього серця.

Молитва – крила душі

За своєю природою наша душа – мешканка Божественного світу. Слід їй бути там і серцем і думками, але вантаж життєвих турбот і пристрастей відводить її від піднесеного вниз, до земного. Займаючись вирішенням життєвих завдань, проблем, переживаючи неисцелимые хвороби тіла, потрібно вдаватися до допомоги не тільки лікарів, психологів, педагогів, юристів, але і шукати зустрічі з Богом, з Його всемогутньою любов’ю, шукати допомоги згори. Не даремно існує вислів: молитва – крила душі. Молитва, піднесена до Бога з вірою, дає багаті духовні й земні плоди. Святість – це сила Божа, виявлена через особистість, це життя у вічності, життя, яка виливається на нас любов’ю в достатку. На наші, як правило, недуховные потреби святі відповідають милістю. Цю Божу любов і силу, дихання святості не можна відчути і випробувати розумом, з теорією, з книг. До цього потрібно наблизитися. Для того щоб душа волала до Бога, треба перш навчити її звертати все на славу Божу: кожне свою справу, маленьке і велике. У святій молитві Філарета Дроздова на кожен день присутні слова «немає в мене іншого бажання, крім бажання виконувати волю Твою». Тут постає смиренна душа монаха, яка бажає єдиного – виконання святої волі свого Творця, Творця, Бога і не сміє просити нічого іншого.

Цікаве:  Молитва для вагітних про виношування і народження здорової дитини