Лікувальні властивості шипшини, застосування, протипоказання

Шипшина, або дика троянда – це квітка, що має широке терапевтичне застосування. Він використовується для зміцнення імунної, серцево-судинної системи та покращення роботи травного тракту. З-за численних корисних властивостей шипшина є одним з найбільш ефективних натуральних продуктів в косметології. Олія з нього ідеально підходить для сухої, зневодненої шкіри, що лупиться і зрілої шкіри. Розглянемо загальну характеристику цього унікального рослини, а також переваги його регулярного застосування.

Загальна характеристика

Шипшина — це кущ з родини розоцвітих. Це декоративна рослина часто прикрашає зелені парки і сади. Лікувальні властивості і протипоказання шипшини були відомі ще в стародавні часи. В Росії існує 20 сортів цієї квітки, які відрізняються відтінком плодів і квітів. Всі сорти рослини використовуються в косметології, фармацевтиці і траволечении.

Цей чагарник виростає до 3 м висоти. Гілки рослини покриті шипами. Листя найчастіше зелені, гостро-зубчасті. Залежно від виду, можуть бути покриті волосками. Рослина має квіти з п’ятьма пелюстками в рожевому або білому відтінку. Плоди рослини дозрівають в кінці літа і восени. Колір плодів зазвичай червоний, але можуть також мати помаранчевий, фіолетовий і навіть чорний відтінок.

Цікаве:  Лікування пявками в домашніх умовах: показання, правила, відгуки

Екстракт шипшини вважається цінним компонентом багатьох медичних препаратів та органічних косметичних засобів. Корисні властивості шипшини використовуються в лікуванні дерматологічних хвороб для зменшення симптомів ревматоїдного артриту, підвищення циркуляції крові, зміцнення імунної системи, зниження діабетичних симптомів, зняття різного роду захворювань дихальних шляхів, зниження рівня холестерину, збільшення виведення сечі, регуляції роботи травної системи. Рожеве масло шипшини використовується з незапам’ятних часів, в основному в ароматерапії і натуральній косметиці.