Молитва про здоровя дитини. Молитва За здравіє

На жаль, ми приходимо до Бога тільки тоді, коли у нас трапилися неприємності або спіткала біда. Адже коли людина щаслива, він навіть не замислюється про те, щоб піти в храм і помолитися. Найстрашніше, коли в дім приходить біда. Особливо, якщо вона пов’язана зі здоров’ям дитини. І ось тут ми починаємо старанно молитися. Що означає молитися? Молитва – це спілкування з Богом. Саме в ній ми розповідаємо нашому Творцеві про проблеми, просимо допомоги, плачем і намагаємося змиритися. Адже смирення – це і є шлях до Господа. Через молитву ми осягаємо Благодать, яка нам дається зверху, отримуємо відповідь і заспокоєння.

Навіщо нам молитва?

Звично вважати, що кожному Святому моляться про певну проблему. Наприклад, Преподобного Сергія Радонезького просять про успішне навчання, Святу Блаженну Ксенію про щасливе заміжжя, а Святителя Спиридона Триміфунтського про дарування хорошої роботи. Але насправді про свої проблеми і потреби можна молитися будь-якому святому. Найважливіше, як ми це робимо і для чого.

Матрона Московська

У Москві в Покровському монастирі спочивають мощі святої Матрони Московської. Одна з найбільш шанованих святих була позбавлена зору з дитинства, а після у неї ще віднялися ноги. Сама ж вона розглядала це як випробування, дане їй Богом. Вже у віці семи років дівчинка пророкувала майбутнє і могла зцілювати людей. Чимало труднощів випало на долю Матронушки, але це лише допомагало їй зміцнитися у вірі та уповати на Господа. Але дива не закінчилися, і після її смерті. Люди з різних кінців країни з’їжджаються до мощей святої, щоб попросити допомоги, промовити молитву про здоров’я і подякувати за диво. Вже виходячи з метро, можна зустріти багато бабусь, які торгують квітами. До Матронушке йдуть, як до живої, тому і квітів купують непарна кількість. Саме правильне в молитві Матрони Московської про здоров’я – це щирість і смирення.

«Я буду вас бачити, і чути, і допомагати вам», – обіцяла Матрона.

Молитва Матрони Московської про здоров’я

Про блаженна мати Матроно, вислухай і прийми нині нас, грішних, що моляться тобі, навыкшая в усьому житті твоєму приимати і выслушивати всіх стражденних і скорботних, з вірою і надією до твоїм заступництвом і допомогою вдаються, швидка допомога і чудесне зцілення всім подавающи; та не збідніє і нині милосердя твоє до нас, недостойних, маловірних в многосуетнем світі цьому і нигдеже обретающим розради і співчуття у скорботах душевних і допомоги в болезнех тілесних: зціли хвороби наша, визволи від спокус і мучительства диявола, пристрасно воюющаго, помози донести свій життєвий Хрест, знести вся тяготи життя і не потеряти у ньому образ Божий, віру православну до кінця днів наших сохранити, сподівання і надію на Бога міцну имети і згадуючи нелицемірну любов до ближніх; помози нам по отшествии з житія цього достигнути Царства Нєбєснаго з усіма угодившими Богу, прославляюще милосердя і доброта Батька Нєбєснаго, в Трійці славимаго, Отця і Сина і Святого Духа, на віки віків. Амінь.

Не меншою повагою у православних віруючих користується преподобний Сергій Радонезький. Вже з юного віку хлопчик добре розумів Святе Письмо. Стаючи старше, преподобний все більше і старанніше молився. Після кількох років поневірянь, він заснував монастир (нині Троїце-Сергієва Лавра) і разом з братією став там жити. Знаменитий князь Дмитро Донський приходив до Сергію Радонезькому за благословенням перед Куликівської битвою. Зараз місто Сергієв Посад, де лежать мощі святого, входить у Золоте Кільце Росії. Кожен день в лаврі збирається безліч людей. Вони приїжджають з далеких міст, щоб прикластися до мощей преподобного Сергія, отримати зцілення або добру пораду. Багато говорять, що якщо промовити молитву про здоров’я на території монастиря, то допомогу приходить несподівано і швидко.

Молитва прп. Сергію Радонезькому

Про преподобне і богоносне отче наш Сергіє! Поглянь на нас (ім’я річок) милостивно і, до землі прихильних, зведи до висоті Небесней. Зміцни нашу легкодухість і утверди нас у вірі, та безсумнівно сподіваємося получити вся благая від благосердя Владики Бога молитвами твоїми. Випроси заступництвом твоїм всякий дар всім і коемуждо благопотребен і вся ни споспешествующими твоїми молитвами уподоб в день Страшнаго суду шуия частини избавитися, десныя ж країни общники бути і блаженний той голос Владики Христа услышати: прийдіть, благословеннии Отця Мого, наслідуйте приготоване вам Царство від створення світу. Амінь.

Шанований чудотворний святий в нашій країні – Микола Чудотворець. Йому моляться і про здоров’я, і щасливому шлюбі, та слухняності дітей. Життя Святителя Миколая було довгим і насиченим. Багатьом людям він встиг допомогти, когось врятував, когось захистив. Одна з найзнаменитіших історій його життя – порятунок моряків, саме після цього він і став покровителем подорожуючих. Будучи єпископом, він завзято і ревно відстоював віру в Господа, повставав проти єресі. Відомий випадок у житіє Святителя, коли він дізнався про те, що один чоловік не може зібрати придане своїм трьом дочкам. І їм би довелося займатися любодеянием. Дізнавшись про це, Миколай Угодник кілька ночей підкидав їм в будинок вузлики з златом. У результаті кожна з дочок успішно вийшла заміж . Саме тому в християнстві з’явилася традиція на Різдво розвішувати панчохи над каміном. Щоб вночі Санта Клаус (Святий Миколай) приніс їм довгоочікувані подарунки. Дуже дієва молитва Миколі Чудотворцю здоров’я. Він – немов добрий дідусь, який завжди допоможе. Недарма навесні 2017 року, коли в Росію привезли мощі Святителя Микола, до них вишикувалася величезна черга. Кожен хотів прикластися до прекрасного і доброго святого.

Цікаве:  Розпяття Христа: значення та символіка

Молитва Миколі Чудотворцю про здоров’я

О, всесвятый Миколу, угодниче преизрядный Господній, теплий наш заступниче, і всюди в скорботах швидкий помощниче! Помози мене грішного і смутному у цьому цім житті, умоли Господа Бога даровати мі залишення всіх моїх гріхів, елико согреших від юності моєї, у всьому житті моєму, ділом, словом, помышлением і всіма моїми чувствы; і по виході душі моєї помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всієї тварі Содетеля, избавити ма повітряних митарств і вічної муки: так завжди я Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостивное заступництво, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Коли хворіє або пропадає дитина, ми найчастіше звертаємося за допомогою до Пресвятої Богородиці. Вона випробувала на собі всю біль і страждання за свою дитину, коли Ісуса Христа піддавали мукам. Цариця Небесна бачила смерть свого сина і раділа його воскресіння. Молитва до Богородиці про здоров’я – найсильніша з усіх молитов. Кажуть, що тільки материнське слово має величезне значення перед Господом. Тому ті діти, чиї матері моляться про них постійно, наче дивом уникають мінливостей долі. Найчастіше до Пресвятої Діви Марії приходять попросити наставити на шлях напоумлення, збилися з істинної дороги підлітків. А деколи відбуваються неймовірні чудеса. Тяжкохворі діти стають повністю здорові молитвами своїх матерів до Богородиці. Деколи це здається неймовірним! Майте на увазі, що молитва про здоров’я дитини – сама чиста і щира, особливо якщо звучить з уст матері. Нижче можна ознайомитися з текстом молитви.

Молитва До Пресвятої Богородиці

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх отроків, отроковицю і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, виконай їх у страху Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському розсуд Твоєму, яко Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм. Матір Божа, введи мене в образ Твого нєбєснаго материнства. Уврачуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами завдані. Вручаю дитя моє цілком Господа мого Ісуса Христа, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

В наші дні віра є невід’ємною частиною духовного життя людини. На жаль, більшість людей не розуміють, наскільки важливо бути духовно чистим і праведним. І ми приходимо до Бога тільки в крайніх і безвихідних ситуаціях. Так, є такі. Хто відвідує церкву лише, щоб не виділятися з натовпу. Істинна віра – це смирення з ситуаціями, терпіння і наполегливість у молитві, і подяку Господу за все. Віра – це чистота душі і помислів, а не данина моді, як багато хто вважає.

Чудеса в нашому житті

Віруючі люди нерідко діляться один з одним історіями з життя. Навіть якщо лікарі ставлять страшні діагнози дітям, за молитвами віруючих батьків Бог творить чудеса. І часом буває так, що після чуда зцілення лікарі не можуть пояснити події.

В кризових ситуаціях, коли мова йде про здоров’я близьких, православні читають акафіст Святителю Миколаю та молитву про здоров’я. Святий Миколай приходить на допомогу і зцілює.

Висновок

Існує безліч варіантів молитов про здоров’я близьких. Але головне тут все-таки не слова, а те, звідки йде ця молитва. Щира і чиста прохання набагато важливіше для Бога, ніж просто набір слів, що читається просто так. І запам’ятайте, що завжди, щоб не сталося, потрібно дякувати Бога. За все, що у нас є, і те, чого ми уникли. Материнська ж молитва – наймогутніша зброя від диявола, недругів і бід для її чада. Саме слово матері має величезне значення в духовному житті дитини. Тому ніколи не можна проклинати свого малюка, заявляти про те, що він невдаха або просто говорити про нього погано. Тільки щире бажання щастя своєму чаду робить його життя чудовою. А в складних ситуаціях потрібно просити про допомогу всіх святих, вони допоможуть зцілити, направити на істинний шлях і подбати про вашу дитину.

“Жодна дитина не пропав, якого мати в спину перехрестила”, – говорив Отець Василь Єрмаков.

Молитися потрібно кожному з нас. На жаль, більшість людей звертаються до Бога тільки в той момент, коли їх спіткала неприємність. А багато хто й зовсім кидають молитися і втрачають свою віру у важкі години свого життя. Але якщо подумати, то чому ж люди чекають до себе прихильного ставлення в такі моменти, адже якщо в мирний час вони навіть не згадують про Бога? І дійсно, багато що залежить від нас самих, наших помислів і вчинків. Давайте будемо поблажливі один до одного, шанувати Всевишнього і вимовляти молитву про здоров’я дитини, батьків і близьких нам людей.