Сандалове масло: властивості та застосування в косметології

У косметології застосовуються різні види масел. Кожен продукт має свої властивості на шкіру обличчя і тіла, а також на стан волосся. Корисними властивостями володіє сандалове масло. Про користь і особливості його застосування розказано в статті.

Що це таке?

Сандал – рослина родом з Індії. Але воно виростає в східній частині Азії, в Єгипті, Китаї. У висоту може досягати 9 метрів, у нього вузькі і рідкісні листя, на жовтих квітках є червоні смужки. Плоди подібні бобам. Цінним є Червоний сандал, з нього створюють масло, меблі, сувеніри.

Цікаве:  Очищення обличчя в домашніх умовах: маски і засоби, відгуки

Користь була вперше виявлена стародавніми індусами. Вони створювали з них масло і включали його до складу бальзамирующей рідини. Масло застосовувалося в лікуванні захворювань нирок, печінки, жовчного міхура. Продукт з Шрі-Ланки затребуваний на Заході.

Для отримання ефірного сандалового масла не застосовуються дерева до 15 років, інакше воно не буде цінним. Доступним у використанні вважається продукт з Єгипту, створений з білого сандалу. На сьогоднішній день дерев дуже мало, тому продукція на основі його плодів і деревини найбільш цінна й унікальна.