Молитва в дорогу на автомобілі

Кожна подорож, у яке ми вирушаємо, пов’язане з певним ризиком. Їдемо куди-то ми особисто, чи це наші рідні та близькі люди, ми просимо святих угодників Божих в молитві вберегти нас від бід, від аварії, від смерті. Ми молимося і з вірою сподіваємося, що наші слова наші дійдуть до святих, і вони нас почують і врятують.

Це може бути подорож на автомобілі, кораблі або на літаку. Скрізь є ризик, на жаль, аварій щодня в світі відбувається багато. За кермом може бути професійний водій, але навіть у цьому випадку немає гарантії, що нічого не може трапитися. Тому як в машину можуть врізатися інші водії і в цьому випадку дуже важлива захист. І цим захистом є Бог. Молитва в дорогу оберігає нас і наших близьких.

Яким святим моляться про подорожуючих

У молитвослове можна знайти молитви про подорожуючих. Також є інші звернення до святих, до яких вдаються люди, які збираються в подорож, або рідні тих, хто перебуває в дорозі. Багато св. праведники оберігають подорожуючих. Існують різні молитви в дорогу для подорожуючих:

  • Молитва Господу Ісусу Христу.
  • Молитва до Миколая Чудотворця в дорогу.
  • Мандрівники моляться Кирила і Марії: батькам Сергія Радонезького.
  • Молитва Святому Прокопу.
  • Звернення до Святих 40 мучеників Севастийським.
  • Молитва До Пресвятої Богородиці.

Молитва в дорогу на машині

Господь завжди і скрізь знаходиться з людиною, і під час молитви їм набувається певний настрій для майбутньої дороги. Бог благословляє людину через молитву. Зараз можна купити іконки в машину, де зображені різні святі. Є образи, на яких написані слова – спілкування до святого. Є різні молитви в дорогу на автомобілі. Православні християни після покупки машини намагаються якнайшвидше охрестити свій транспорт.

Сідаючи в машину, треба перехреститися і сказати: “Господи, благослови”. Ми просимо у Бога благословення для нашої поїздки. Молитва водія в дорогу читається тричі. Після того, як помолилися, знову потрібно перехреститися, а також перехрестити дорогу. Вирушати куди-небудь потрібно завжди в гарному настрої і думати про хороше. Ми сподіваємося на допомогу Божу, що вона захистить нас у дорозі, але потрібно ще й самим бути уважними на шляху прямування. Спостерігати і відслідковувати не тільки свої дії, але й інших учасників дорожнього руху.

Молитва водія

Ця молитва читається саме водієм автомобіля. На ньому лежить велика відповідальність, адже саме від його дій залежить життя людей, які їдуть з ним в машині або інші учасники дорожнього руху, до них відносяться і пішоходи, і велосипедисти, всі ті, хто знаходяться на дорозі і в її межах. Водій не повинен відволікатися від дороги, він повинен бути уважним. Якщо потрібно поговорити по телефону, то краще зупиниться, або, на крайній випадок, гарнітурою або скористатися зв’язком по блютуз. Дуже важливо дотримуватися правил дорожнього руху і швидкісний режим. Але, цілком можливо, що ви не водій, а пасажир. У таких випадках читається інша молитва.

Молитва Миколая в дорогу

Микола Чудотворець – захисник мандрівників

У кожному місті, навіть самому невеликому, завжди можна знайти храм, освячений на честь святого Миколи Чудотворця. Моляться люди Святителю Миколаю в будь-яких життєвих ситуаціях. І тих, хто просить від чистого серця він завжди чує. Він відповідає на молитви людей. Праведник дуже шанований, це найулюбленіший святий маленьких дітей, адже це від нього, від Святителя Миколая вони отримують подарунки 19 грудня.

Заступник землі, вітру і моря

Ще за життя святитель Миколай вважався покровителем вітру і моря. Багато було чудес, коли люди не бачили і не знали його особисто, але чули про його чудеса, тому під час бур починали благати його про допомогу і праведник допомагав їм, хоча поруч з ними не було в той момент.

Величезна кількість чудес було скоєно цим святим і на землі, і в морі. Найвідоміший випадок, коли святий Миколай вирішив відвідати для поклоніння святі місця в Палестині, то вирушив у морську подорож на кораблі. Він передбачив бурю, що насувається тим людям, хто був поруч з ним. І незабаром після його передбачення розігралася сильна буря. Вона була страшна і вже всі люди, хто були на кораблі стали чекати години своєї загибелі, ніхто не вірив, що вони залишаться живі. Вони почали просити Миколу, щоб він їх врятував. І святий почав молитися Богу і поклав своє життя в руки Божі. І невдовзі буря вщухла, всі почали радіти і дякувати Святого Миколая.

Не встигли всі насолодитися радістю від чудесного порятунку, один з членів команди на кораблі піднявся на щоглу і, не втримавшись на неї, впав прямо зверху. Він лежав мертвий і не дихав. І Святий Миколай воскресив його своєю молитвою до Господа Бога. Корабельщик немов прокинувся від сну. Після цього були підняті вітрила, і вони вирушили далі до Святих місць Палестини. По дорозі їх корабель заходив в Олександрію, і батько Микола зцілював там хворих і біснуватих, втішав скорботних. І незабаром знову вирушив до наміченої мети.

Микола чує всіх і завжди відповідає на молитви. Він допомагає бідним, голодним, всім, хто кличе його в своїх молитвах і просить про допомогу. Молитва в дорогу на машині, звернена до Святителя завжди буде почута. Він нікого не залишає, завжди і у всьому є помічником.

Після його смерті чудеса продовжують здійснюватися. Це один з найулюбленіших і найбільш шанований Святих у всьому світі. Його знають і діти, і дорослі.

Цікаве:  Як прийняти іслам? Особливості, вимоги та наслідки

Далека дорога

Будь-яка подорож, будь-яка поїздка або відправлення в дорогу на автомобілі з молитви почнемо. І тоді все завжди буде добре. З Богом, адже, завжди добре.

Це молитва на далеку дорогу Миколі Чудотворцю. Звичайно, правильніше буде сходити перед далекою поїздкою в церкву, поставити свічку і помолитися біля ікони Святого в храмі. Також перед подорожжю, якщо є така можливість, потрібно взяти благословення у священика. Але, якщо немає зручного випадку це здійснити, то тоді залишається молитва. Святий Миколай завжди чує наші молитви, і якщо ми просимо від чистого серця, то завжди відповідає на них і ніколи не залишить людину в біді.

Важливо розуміти, що не можна сприймати молитву, як оберіг у дорогу. Це не якесь магічне заклинання, яке виголосив і все добре. Ні, ми просимо у Бога допомоги в нашій подорожі. У свою ж чергу ми повинні бути уважними на дорозі.

Молитва в дорогу Кирила і Марії

Преподобні Кирило і Марія дарували нам Сергія Радонезького, відомого всьому світу своїми дивами. Самі ж батьки були благочестивими, добрими людьми. Вони були дуже добрими і при житті завжди допомагали бідним. Вчили батьки своїх дітей, щоб ті завжди кликали в свій будинок подорожуючих пілігримів і давали їм нічліг, надавали посильну допомогу. Їм моляться, як захисникам всіх подорожуючих. Кирило і Марія прожили велику життя, будучи вже старими, вони прийняли постриг в чернецтво і кожен з них відправився в свій монастир. Померли вони в один день, хоча і знаходились в різних монастирях. Були разом поховані вони сином Сергія Радонезького, який виконав свою обіцянку, дану батькам.

Молитва Святих сорока мучеників

Сорока Севастийським мученикам моляться перед дорогою. Це були відважні воїни з міста Севастія у Малій Вірменії, яка в ті часи була частиною Римської імперії. Ліциній, зять Костянтина I почав гоніння на християн. Він вимагав, щоб воїни відмовилися від Бога. Посадив їх у в’язницю, піддав їх важким мукам. Але мученики, яких було 40, не відмовлялися від Бога. Перебуваючи у в’язниці, вони співали Псалом 90.

Їх виводили з в’язниці, щоб дізнатися, чи не передумали вони. Але кожен раз відповідь була однаковою, що не відмовляться вони від Бога і не стануть поклонятися ідолам. Різні підступи придумував цар, всіляко змушуючи їх відмовитися від віри.

Коли всі його ідеї вичерпалися, він наказав відвести їх на озеро і змусив стояти голими, босими ногами на льоду. Була холодна Зима. Дув сильний і дуже холодний вітер. На березі цар наказав розтопити лазню, щоб той, хто передумає і відмовиться від віри, відразу зміг зігрітися.

Стояли вони ніч, їх тіла вкрилися кригою. Вони молили Бога, щоб зміцнив їх у вірі. Один із сорока не витримав холоду і втік в баню, там він відразу відтанув і помер. У цей час Господь розтопив на воїнів лід, і вони на якусь мить зігрілися, над кожним з них з’явився вінець. Сторож, який охороняв їх, зайняв місце втік війна і їх знову стало 40.

Цареві не сподобалося це, і він наказав розбити коліна воїнам, щоб вони не могли стояти. Мученики тихо померли, перебуваючи в глибокій вірі. Тіла їх були спалені, а кістки скинуті в річку. Але вночі до єпископа Петра прийшло бачення, і він дістав всі кістки, вночі вони світилися в темряві в річці. І були вони поховані відповідно тому, як і належало це зробити.

Молитва цим мученикам перед дорогою зміцнює віру і вселяє надію на краще.

В дорогу на літаку

Ми здійснюємо тільки автомобільні подорожі, але і літаємо на літаках. Багато людей панічно бояться це робити, але вони змушені по різним обставинам здійснювати польоти. І, якщо поломка автомобіля не завжди призводить до аварій, то ось з неполадками в літаку справи йдуть зовсім інакше. У тих ситуаціях, коли дуже страшно, потрібно молитися. Закрити очі і читати молитву. Потрібно намагатися заспокоїться і налаштуватися, що все буде добре. Господу Ісусу Христу читається молитва в дорогу на літаку.

Висновок

У всіх ситуаціях потрібно молитися. У будь-якому молитвослове можна знайти різні молитви в дорогу. Це може бути друкований варіант. А ще можна завантажити додаток на телефон, якщо є така можливість, можна переписати молитву на листочок і зберігати її в машині. Іконки Святих, бажано також мати у себе. У кожній машині православного християнина можна побачити ікони, прикріплені десь у куточку салону. Вони кріпляться на спеціальний скотч. Є ікони, які вішаються на дзеркало заднього виду.

Але, якщо сталося так, що у вас немає можливості піти в храм і там помолитися перед дорогою, або так, що немає у вас ніяких молитвословов, немає додатків, іконок, і ви не знаєте жодної молитви, то і в цьому випадку є вихід: потрібно просити Бога, щиро звернутися просто своїми словами. Важливо, щоб молитва йшла від серця. І тоді Господь почує Вас. Моліть Пресвяту Богородицю про заступництво вас і ваших близьких в дорозі.

З цієї статті ви тепер знаєте, що Микола Чудотворець – це найбільш шанований Святий мандрівників. Не запам’ятали молитву, у вас немає можливості або часу, просіть своїми словами: «Святий Миколай, спаси, сохрани і помилуй».