Аеропорт Артура Хейлі: короткий зміст, рецензії, відгуки читачів

Початок творчості

Крім основної роботи, Хейлі писав п’єси і сценарії. Першу п’єсу «Злітна смуга» поставили на ТБ, і вона отримала великий успіх, який і підстьобнув кар’єру Хейлі, як драматурга. Після успіху на ТБ він вирішив спробувати себе на письменницькому терені, і взявся за написання гостросюжетних романів. «Аеропорт» Артура Хейлі прославив свого автора на весь світ, на цій книзі ми зупинимося більш детально. Помер письменник у 84 роки в листопаді 2004-го.

Про що пише?

З перших кроків у публіцистиці Артур Хейлі знайшов складові успіху. Від трафаретних бойовиків його книги відрізняє багатоплановість зображення, спроба поєднувати інтригу з обговоренням соціальних питань. Але не стільки це приваблювало читачів в книгах Хейлі, скільки скрупульозна деталізація. Але критики і літератори в своїх рецензіях до «Аеропорту» Артура Хейлі писали, що автор в кожній книзі доводить майстерність, балансуючи між технічними деталями і захоплюючою історією. Найвідоміші романи:

• «Перевантаження» (1979) – тут автор розкриває читачеві тонкощі енергетичної галузі. На сторінках книги читач знайомиться з героєм роману, керуючим великої енергокомпанії, дізнається його як професіонала. Ниму Голдману належить вирішувати серйозні завдання, справлятися з кризою. Книга цікава не тільки з тим, що знайомить з секретами енергетики, але і з особистим життям керуючого.
  • «Готель» (1965) – книга з перших же рядків втягує у вируючий потік життя. Трохи старомодний готель «Сент-Грегорі» відкриває двері перед читачем, запрошуючи стати не тільки гостем, але і гвинтиком цього величезного механізму. Автор, не кваплячись, знайомить з різними сторонами життя готелю. Але не все так просто. За величними стінами готелю ховається багато підводних каменів.
Цікаве:  Полювання на козулю: способи, правила, терміни, секрети