Вечірня молитва на сон грядущий

Вечірні молитви у Великий піст

Незважаючи на те, що молитви, які ми читаємо перед сном згідно з церковним правилом, завжди однакові, під час посту вони змінюються. Бо ці дні призначені для очищення нашої душі, а значить, і молитовні слова перед сном у цей час повинні бути особливими, покаянними. Починати молитву перед сном слід з звернення до Бога.

  • «О, Господи Боже, Ти створив все живе на цій землі, Цар наш небесний! Так прости мене за всі гріхи мої, що вчинив я помислом або справою, бо навіть уві сні я, раб Божий (ім’я), не втрачаю віру в Тебе. Вірую я усім серцем, що здатний очистити Ти душу мою і позбавити мене від гріхів моїх. Кожну ніч і кожен день я покладаю щиру надію на захист Твою. Так почуй же страсну благання моє, дай відповідь на слізні благання мої. Амінь!»
Цікаве:  Не вкради: заповідь Ісуса Христа. 10 Заповідей: історія їх виникнення, поняття, значення та покарання за гріхи

А після неї потрібно прочитати другу вечірню молитву в посаду, яка буде звернена до Ангелу-Охоронцю.

  • «О, Ангел-Зберігач мій, захисник моїх тілес і душі! Якщо згрішив я в цей день, прошу, звільни мене від цього гріха, не дай Господу нашому прогніватися на мене за нього. Умоляй ж за мене раба Божого (ім’я) Господа Бога, щоб простив і відпустив гріхи мої і захистив мене від звершення справ злих. Амінь!»