Мусульманські молитви: особливості, текст і ефективність

Мета намазу

Головна мета саля – спілкування людини з Богом і його шанування. Прочитавши «Відкриття», першу суру (главі) Корану, як потрібно в щоденному богослужінні, мусульманин повинен стояти перед Богом на колінах, дякувати, хвалити його і просити керівництво по правильного життя.

У філософській школі “Ханбалі” людина, який не молиться п’ять разів на день, є невіруючим. Інші три сунітські школи кажуть, що людина, який не молиться п’ять разів на день, є нечестивим грішником. Ті, хто дотримується точки зору школи “Ханбалі”, хадис приводять із збірки “Сахих Мусліма”, який свідчить, що намаз є розділової лінією між віруючим і невіруючим.

Цікаве:  Молитви про померлого, читаються будинку

Крім того, щоденне богослужіння є нагадуванням мусульманам про те, що вони усім зобов’язані Великому Аллаху і зобов’язані просити Боже благословення. Підпорядкування Богу має пріоритет над усіма іншими проблемами і потребами, тим самим відновлюючи своє життя навколо Бога і підкоряючись Його волі. Поклоніння також служить формальним методом “дхикр”, запам’ятовуванням Бога.

Мусульмани вірять, що всі пророки щодня молились і були смиренними в підпорядкуванні Аллаху (єдиного Бога). Мусульмани також вважають, що головна обов’язок пророків полягає в тому, щоб навчити людство покірливо підкорятися єдиному Богу.