Імена ангелів: список, як дізнатися імя свого ангела-охоронця?

Як дізнатися ім’я свого ангела-хранителя

Оскільки імена і всі інші характеристики безтілесних істот відомі тільки одному Господу Богу, то і свого ангела-хранителя людина не може ніяк називати. А якщо ж мова йде про святого небесному заступнику, то тут є правило, слідуючи яким, можна не тільки визначити ім’я угодника, але і день, який відведений православною церквою для його вшанування. Отже, як дізнатися ім’я свого ангела? Насамперед, варто сказати, що він, як правило, є тезкою людини, що охороняється їм. Тобто він носить те саме ім’я, що і його підопічний. Невипадково в православній традиції День ангела і жіночих імен, і чоловічих називається інакше тезоименитством. Тобто в цей день православна церква прославляє святого, названого так само, як той чи інший людина. Ім’я ангела за датою народження можна дізнатися тільки в тому випадку, якщо людину назвали згідно з церковним календарем.

Цікаве:  Не вкради: заповідь Ісуса Христа. 10 Заповідей: історія їх виникнення, поняття, значення та покарання за гріхи

Якщо ж батьки керувалися іншими принципами, то іменини можуть не збігатися з датою народження. Для того щоб визначити день ангела у православ’ї, потрібно подивитися церковний календар. Якщо в ту дату, коли ви народилися, прославляється святої зі схожим ім’ям, то він і є вашим ангелом. Якщо ж такого збігу не знайшлося, то в якості іменин обирається день пам’яті угодника зі схожим ім’ям, який ближче всього до Дня народження. Завдання можна вважати вирішеною.

Святий, шанований у цю дату, є вашим ангелом-зберігачем по імені і даті народження.