Імена ангелів: список, як дізнатися імя свого ангела-охоронця?

Природа ангела і її опис

Про ангелів (в тому числі і хранителів) та їх ієрархії відомо, перш за все, з праць учня апостола Павла, який носив ім’я Діонісій Ареопагіт. Цей святий викладає у своїй роботі небесну ієрархію, а також дає характеристику кожному з видів служителів Господа Бога. Багато про ангелів можна дізнатися з праць Ігнатія Брянчанінова та інших святих отців.

Висновок

З усього сказаного вище можна зробити висновок, що імена святих ангелів не дано знати звичайним смертним людям. Це пояснюється тим фактом, що Господь повідомляв християнам через пророків, а також через прихід Ісуса Христа тільки найважливіші відомості, які потрібні для порятунку їхніх душ та для відновлення пошкодженої природи, яка була пошкоджена внаслідок гріхопадіння перших людей – Адама і Єви.

Цікаве:  Якого числа Пасха в 2018 році?

Як називати по імені ангела-хранителя за церковним календарем, дізнатися досить просто. Цього й було присвячено кілька розділів даної статті. Також в цьому матеріалі було сказано багато слів про те, коли слід молитися небесним заступникам і як це потрібно робити.

Ще в статті наведені цікаві факти про безтілесних вісниках Господа, що містяться в святоотцівській літературі і церковних переказах.

До ангелам-хоронителям християнин може звертатися в молитві при виникненні складних життєвих ситуацій. Поряд з цим слід не забувати дякувати Бога і небесних покровителів за невпинну турботу про людей, яку вони виявляють, завдяки своїй любові. Коли День ангела, у яких імен, можна дізнатися з церковного календаря.