Імена ангелів: список, як дізнатися імя свого ангела-охоронця?

Протилежності ангелів

В писанні згадується те, що також як ангели покликані служити Господу на благо людей, так і демони постійно намагаються заподіяти зло роду людському. Перший прецедент подібного втручання в життя божого творіння описаний у перших розділах Старого Завіту, які оповідають про спокусу Єви змієм, який був ні ким іншим, як дияволом, з’явилися жінці в образі тварини.

Однак варто сказати про те, що ці істоти так само, як і ангели, не володіють ніякою владою над людьми. А значить, без волі Господа Бога вони не можуть заподіяти людині зла. Це можна підтвердити прикладом з Священного Писання. У цій книзі міститься епізод про те, як біси, вигнані з людини, хотіли вийти в стадо свиней, але не могли зробити це без дозволу Господа Бога. Тому вони стали благати Творця про те, щоб Він дозволив їм це. Коли ж Бог дав свою згоду, вони вселилися у тварин, після чого все стадо кинулося з високої скелі.

Тому людині не варто боятися цих істот, тому що якщо він буде мати тверду віру в Небесного Батька, то біси не зможуть заподіяти йому ніякого зла.

Цікаве:  Функції релігії в суспільстві і житті людини

Якщо ж він буде сумніватися, і намір жити по закону божому не буде міцним, то він може виявитися охопленим демонами-мучителями, які проявляють себе в якості різноманітних пристрастей, тобто людських гріхів, які мучать душу людей. Якщо звернутися до російської класичної літератури, то приклад подібного безвір’я можна знайти у повісті Миколи Васильовича Гоголя «Вій». Головний герой цього твору, семінарист Хома, був убитий нечистю саме з-за того, що втратив надію на Господа Бога і Його заступництво.

Багатьох хвилює питання, чому ж Всевишній, предвидевший гріхопадіння перших людей, не вберіг їх від цього кроку. Справа в тому, що Він створив людину, наділивши його вільної волею. Таким чином, Творець, знаючи, що перші люди відступлять від правил, але не порушував їх вільного волевиявлення. Він всіляко сприяє тому, щоб людина поступово повернувся до свого первозданного стану, змінивши в собі занепалу природу.