Імена ангелів: список, як дізнатися імя свого ангела-охоронця?

Святі отці попереджають

Багато праведники, в тому числі і апостол Петро, у своїх зверненнях до християн застерігали від того, щоб ті уявляли собі якихось невидимих істот і тим більше здійснювали спілкування з ними. Молитва повинна відбуватися без використання будь-якого способу, що з’являється у свідомості людини. Є подібне попередження і щодо снів та інших випадків, коли ангели або які-небудь інші істоти нематеріального світу є віруючому. Святі отці рішуче говорять про те, що, перш за все, варто засумніватися в істинності таких видінь. Багато праведники, що бачили ангелів та інших істот, говорили, що вони не гідні такого спілкування з світом вишнім. Зберігач обов’язково зустріне людину, підопічного йому, після смерті, але в земному житті він вкрай рідко є людям в якому-небудь вигляді.

Відомий випадок, коли одному монаху привиділися біси в образі ангелів і сказали, що незабаром він зустрінеться з Христом і повинен буде Йому поклонитися. Служитель церкви повірив у це явище і зробив їх слова. Дана обставина настільки засмутило його розум, що він протягом кількох років був не в собі. Тільки завдяки молитвам інших ченців, які вели праведний спосіб життя, йому вдалося видужати, і згодом він прославився духовними подвигами і був зарахований до лику святих.

Цікаве:  Список монастирів Підмосковя: фото, історії

Інші люди, що були більш досвідченими в питаннях віри, в моменти зустрічі з бісами, як правило, не вірили подібним їх хитрощів. Так, один з праведників коли ангели з’явилися до нього і сказали, що той незабаром має побачити Ісуса Христа, заперечив їм на це відповів, що не вірить в це, оскільки не гідний такої милості. При цих словах слуги пекла, що з’явилися в образі крилатих посланців Панове, тут же зникли.

Відомий і інший подібний випадок. До одного старця, відомому своїм праведним життям, з’явилися ангели і також пообіцяли йому швидку зустріч зі Спасителем. На це цей мудрий чоловік відповів, що він не гідний і не хоче бачити Христа в цьому житті, але обов’язково буде споглядати Його після того, як помре. Тому потрібно бути обережніше, цікавлячись питанням про імена ангелів і демонів. Тим більше, що вони в більшості випадків невідомі.

Подібним чином святі отці рекомендують робити і всім тим, кому здається, що їм є ті чи інші представники небесного світу.

Це пояснюється тим, що люди, які уявляють, що гідні того, щоб перед ними постали святі або ж сам Спаситель, перебувають у принади. Тобто вони пишаються надмірно своїми духовними заслугами, яких, по суті, немає.